CD'er fra kirken
Gode gaveideer - Klik her..
Ja, jeg tror på opstandelsen!

Ja, jeg tror på opstandelsen!Nyheder: opstandelse.jpg

Det er så sandt, at ingen så

vor Herre ud af graven gå.

For det, som aldrig kunne ske,

det skulle intet øje se.

DDS 238,1

En præst har formået at trække overskrifter, i hvert fald i nogle aviser. Det skete da han udtalte, at han ikke troede på opstandelsen. Senere modererede han sine udtalelser og trak det meste tilbage og undskyldte.

Siden da er jeg flere gange blevet mødt med spørgsmålet ”tror du på opstandelsen og det evige liv” – hertil er mit svar uden tøven: JA!

Uden den tomme grav påskemorgen, og røsten der mødte kvinderne, da de kom derud for, som skik og brug var, at gøre den dødes legeme i stand, røsten, der forkyndte opstandelsesbudskabet:” Vær ikke forfærdet. I søger efter Jesus fra Nazaret, den korsfæstede. Han er opstået, han er ikke her….. men sig til hans disciple og til Peter, at han går i forvejen for jer til Galilæa, dér skal I se ham, som han har sagt jer det”.

Uden dette opstandelsesbudskab og mennesker der tog det til sig og bragte det videre, ja så havde der ikke været nogen kirke i dag.

Opstandelsen står som grundfundamentet for vores kristne tro. Tager vi den bort, bliver resterne af kristendommen til en god gang humanisme. Jesus bliver til en flink mand, der sagde og gjorde mange gode og kloge ting, men det er der i sandhed mange der har gjort både før og siden ham.

Der er altså for mig at se tale om noget absolut uopgiveligt. Og ja, det er svært ikke at forsøge at forklare med fornuften og vores rationeller hjerner, hvordan det mon fandt sted, men opstandelsen er en sag for troen og ikke for forstanden.

Jeg tror på opstandelsen og at det er en opstandelse til noget – dette ”noget” kalder kirken ”det evige liv”.

Vi ved ikke så meget om det evige liv, men jeg tro, at der i evigheden vil finde en eller anden form for gensyn sted. Et gensyn med alle vore kære, som vi har mistet. Eller som Grundtvig formulerer det i ”Den signede dag med fryd vi ser” hvor han slutter med ordene: ”så frydelig dér til evig tid med venner i lys vi tale”. Når jeg tror og håber på et gensyn, betyder det også at jeg tror på, at vi i opstandelsen iklædes en eller andet form for ”opstandelseslegeme” som vil være genkendelig for os.

Selvfølgelig kan man bruge megen tid på at grunde over, hvordan og hvorledes det alt sammen skal finde sted.

Men jeg synes vi spilder vores tid ved sådanne grublerier. Stol på, at det skal vore Herre nok tage sig af!

Langt mere interessant er det - for mig at se - at turde tage opstandelsestroen til sig og lade det håb, der udspringer deraf kaste sit lys ind over det liv, som vi nu er sat til at leve her på jorden i fælleskab.

At jeg på bedste vis er forpligtet på at forsøge at leve mit liv, så det bliver til glæde og gavn, og at jeg den dag, hvor mit liv er slut, og hvor jeg ikke kan tilføje så meget som et komma mere til min livshistorie, der fortsætter Gud med at skrive. For han har lovet mig i min dåb, at jeg skal være hans arving og arve det evige liv.

Men det, som intet øje så,

vil kirken holde søndag på

og vidne frit, som Ånden bød,

om ham, der døden gennembrød.

og bringe alle små det bud,

at nu er han for dem hos Gud,

og som han delte med dem her,

de vist skal arve med ham der.

DDS 238, 4 & 5

Glædelig påske.