CD'er fra kirken
Gode gaveideer - Klik her..
Lysglobe i Sct Nicolai kirke

Sct Nicolai anskaffer sig nu en lysglobe - og følger dermed både med tiden - og holder fast i ældgamle traditioner.

Det at tænde et lys i kirken og sætte sig ned - enten i stille bøn eller i eftertænksomhed - er en tradition fra den tidligste kristendom. Anledningen kan enten være glæde, sorg, taknemmelighed bekymring eller andet, der fylder ens bevidsthed.

Det er blevet mere og mere almindeligt, at også ikke-kirkegængere tænder et lys, når de vil udtrykke medfølelse, glæde eller følelser på anden vis. På kirkegårdene op mod jul er der også tændt lys på mange grave til minde om de afdøde. Af nyere begivenheder, hvor tændte stearinlys har sat sig markant i bevidstheden, var ved prinsesse Dianas død, hvor titusindvis af mennesker i Storbrittanien spontant tændte et lys, bl.a. ved Buckingham Palace, for at mindes den populære prinsesse.

I pagt med tidens trend - og de gamle traditioner, har menighedsrådet derfor bestilt en lysglobe. Vi har valgt en model i smedejern og messing, der passer ind i vores smukke gamle kirke.

Symbolik

Der er meget symbolik i vores lysglobe.: Lysgloben er vores runde jord med for eks. 3 breddegrader omkring, som vi kan stille verdensomspændende lys på. Lysgloben er altså ikke bare lokal, men også global.breddegraderne kan symbolisere 3-enigheden: Gud Fader, Gud Søn og Gud Helligånd, som vi alle holdes oppe af.

Øverst på globen er en kugle med et kors - Jesu kors på den bare knold uden for Jerusalem, på Golgatha.

Midt i lysgloben, dvs. midt i verden, står Jesus som Verdens Lys. Han siger til os: "I er verdens lys, Den, som følger mig, skal ikke vandre i mørket, men have livets lys".

Menighedsrådet opfordrer til, at man benytter lejligheden til at komme ind i kirken, tænde et lys og sætte sig ned et øjeblik i stilhed - en lille pause fra den ofte travle hverdag lige udenfor kirkedøren.

Man kan tænde et lys, når kirken er åben: mellem kl. 9 og 16 alle ugens dage.

Kirkekalenderen
<< December 2017 >>